Herdenking op 4 mei

Na een herdenkingsbijeenkomst in de kerk sloten leerlingen van drie basisscholen in Ruurlo aan bij de stille tocht die om 19.37 uur vertrok vanaf het Kerkplein naar het monument op 't Rikkelder. De stoet werd voorafgegaan door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust. Om 19.58 uur werd The Last Post geblazen. Om 20.00 uur namen de aanwezigen twee minuten stilte in acht, waarna er twee coupletten van het Wilhelmus werden gezongen. Hierna was er, terwijl koraalmuziek klinkt, gelegenheid tot het leggen van bloemen en kransen bij het monument. Leerlingen van drie basisscholen in Ruurlo, legden namens de basisscholen, een bloem bij het monument. De Kerst Zwartschool werd vertegenwoordigd door Dirk Banda, Tijmen Effting, Yara Lindenschot en Eva ter Maat.