Boomplantdag 2019

Groep 7A uit Ruurlo is vandaag naar ‘t Sikkelder gefietst, om Staatsbosbeheer te helpen met het planten van vijfhonderd nieuwe bomen. Tegenover het bungalowpark stonden tien vrijwilligers klaar, samen met boswachter Dirk van den Brink, om de kinderen te assisteren bij het planten. Een week eerder was dhr. van den Brink op school geweest om de kinderen te instrueren en te enthousiasmeren. Ieder tweetal kreeg een spade. In oude kleren en met laarzen aan zijn de kinderen bezig geweest om zoveel mogelijk boompjes te planten. Naast het planten van zomereiken, taxussen en haagbeuken kwamen de kinderen ook nog in contact met een mierenhoop en een pad in winterslaap. Tijdens de welverdiende pauze werd er ranja en cake geserveerd. Toen de leerlingen om kwart voor elf moesten stoppen en opruimen, klonken er kreten van teleurstelling onder de leerlingen. Nog even snel een boompje planten, en toen op de fiets terug naar school.