Nieuwsbrief 11 juni 2018:

Ruurlo, 11 juni 2018

Beste ouders/verzorgers,

Bridgenieuws

“Laura Olthof heeft twee keer meegespeeld op het NK Minibridge. Op zondag 18 maart werd in Utrecht het NK Scholen gehouden. Helaas was er van de Kerst Zwartschool niet genoeg animo voor een volledig team. Maar Laura was bereid met andere kinderen een team te vormen. Samen met twee leerlingen van de Da Vinci en één leerling van de Kiezel en Kei uit Borculo hebben ze de 5e plaats gehaald met een gemiddelde score van 51,02%. In totaal deden er 12 teams mee.

Op zondag 27 mei was er een parenkampioenschap. Ook daar was Laura de enige van Kerst Zwartschool. Samen met Matthijs van de Heuvelschool uit Borculo hebben ze daar een mooie 12e plaats gehaald met een score van 52,8%. In totaal deden er 31 paren mee.”

Joke Gotink

Groepen 8 bezochten Kamp Westerbork op donderdag 24 mei

“Vanaf de sporthal gingen we met de bus naar het kamp Westerbork. Toen we aankwamen gingen we eerst een film kijken en werd er voor de film iets uitgelegd, dat ging over een familie dat onderdook omdat ze Joods waren. Daarna moesten we vragen beantwoorden in tweetallen. Dat deden we in het museum, toen we klaar waren gingen we pas echt naar het kamp. Het was super interessant, we zagen allemaal oude dingen op het kamp. We zagen het oude huis van de commandant van het kamp en we zagen wachttorens en de oude wagon. De wagons werden gebruikt om mensen te vervoeren naar vernietigingskampen. We mochten ook een krans leggen bij een nationaal monument in kamp Westerbork. Daar stonden wij ook even 1 minuut stil. De reis naar het kamp duurde 2 uur.”

Op bezoek bij Bronkhorst High Tech

Op donderdagmiddag 31 mei en 7 juni zijn de groepen 8 op bezoek geweest bij Bronkhorst High Tech. Ze werden verwelkomd door Erna Boekelder, die een presentatie had voorbereid over de geschiedenis van het bedrijf. Daarna kregen de kinderen een ijsje. Hierna werden ze door het bedrijf geleid. De kinderen hebben veel afdelingen gezien en daarna mochten ze zelf met een meetinstrument van Bronkhorst werken. Er moest exact 6 liter lucht in een ballon geblazen worden en deze lucht moest gewogen worden.

De kinderen hebben een leerzame middag gehad.

Namens alle groep 8 leerlingen en leerkrachten willen we Bronkhorst High Tech hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.

Brigadiers gezocht

“Zoals ieder jaar vraagt de verkeersbrigade  van u om te overwegen als vrijwilliger een kwartiertje per keer te steken in het veilig naar en van school gaan van uw en andermans kinderen. De Kerst Zwartschool is verantwoordelijk voor de oversteek bij de Wildenborchseweg. Voor het nieuwe schooljaar kunnen we nog een behoorlijke versterking gebruiken!

Zou u er eens serieus over na willen denken om dit kwartiertje per week (bijvoorbeeld, maar kan ook in andere vormen gegoten worden) te willen investeren in veiligheid? Ook reserve brigadiers zijn heel erg welkom. Eigenlijk alle hulp! Tijdens het brigadieren kunnen uw kinderen kunnen op het schoolplein spelen en/of worden zij  door een leerkracht opgevangen.

Dit jaar heeft er een wissel plaatsgevonden in de coördinatie. Vanaf komend jaar mag ik het stokje overnemen van Yvonne Rühlmann. Ik denk dat ik niet alleen namens mijzelf spreek als ik Yvonne bedank voor haar inzet de afgelopen jaren;  het was lastig steeds de planning rond te krijgen. Mijn naam is Lydia Meijerman. Samen met mijn man Michel en onze dochters Abby en Zandra, groep 3 en 4, woon ik buiten het dorp na jaren in de kern te hebben gewoond en ik brigadier nu bijna twee jaar. Graag zou ik (ook) op uw medewerking mogen rekenen!”

Met vriendelijke groet

Lydia Meijerman

Varen met de Berkelboot

Op dinsdag 12 juni gaat groep 6B/7B met de Berkelboot mee. Groep 7A heeft deze excursie op woensdag 13 juni.

De groepen vertrekken om 8.30 uur vanaf school.

Groep 6A en 6B/7B op natuurexcursie bij de Lebbenbrugge

Op woensdag 13 juni 2018 gaat groep 6B/7B naar de Lebbenbrugge.  Zij vertrekken om 10.00 uur met de fiets vanaf school.

Bij de Lebbenbrugge krijgen zij les over waterbeestjes en waterberging.

- Bij slecht weer: denk aan regenkleding.

- Eten en drinken doen we vooraf op school.

Het zal een leuke en leerzame ochtend worden.

Juf Anneke 25 jaar op de Kerst Zwartschool

Op 17 juni 2018 is het 25 jaar geleden dat Anneke bij ons op de Kerst Zwartschool als juf aan de slag ging. Al die jaren heeft zij met heel veel plezier aan leerlingen in de groepen  1 & 2 les gegeven. Wij feliciteren haar met die heuglijke feit en zullen dit in besloten kring met haar vieren.

Groep 7A volgt een natuur-les van het NME

Op 20 juni heeft  groep 7A een les bij de Doolhof van het NME (Natuur- en Milieu- Educatie) met het thema:

Het bos als flatgebouw.

Maandsluiting

Op 22 juni hebben de volgende groepen de maandsluiting:

Groep 1A: 11.15 uur in het speellokaal

Groep 4B/5B: 8.45 uur in de Carrousel

Groep 6A: 11:15 uur in de Carrousel

Avondvierdaagse

Wat hebben we de afgelopen week genoten van weer een fantastisch verlopen avondvierdaagse. Dit is niet alleen te danken aan al onze sportieve deelnemers, maar minstens net zo veel aan alle hulpouders die ter begeleiding meeliepen en de ouderraad die dagelijks voor een pauzedrankje en versnapering zorgden. We zijn trots op het feit dat we dit als school kunnen doen! Ook de COOP en Plus Kogelman willen we hartelijk danken voor hun dagelijkse traktatie tijdens de wandeling.

12 juni                  Groep 6B/7B vaart met de Berkelboot

13 juni                  Groepen 6A,  6B/7B op natuurexcursie bij de Lebbenbrugge

13 juni                  Groep 7A vaart met de Berkelboot

15 juni                  Sportdag groepen 5 t/m 8