Nieuwsbrief 8 januari 2018:

Beste ouders/verzorgers,

Gelukkig en gezond 2018!

Graag willen wij  iedereen een heel gelukkig en gezond 2018 toewensen! Wij hopen dat het een heel goed en leerzaam jaar wordt waarin alle kinderen met plezier naar school gaan en dat wij te maken hebben met tevreden ouders!

Welkom op onze school

Kjelt Henrix, Zoë Struyk, Pijke Weg, Tim Geerdink, en Emy Ribbers starten in groep 1A

Wij wensen hun een hele fijne en leerzame schooltijd toe!

Alle ouders bedankt!

Graag willen wij alle ouders bedanken voor hun inzet tijdens de drukke decembermaand. U heeft er samen voor gezorgd dat de school er weer geweldig in kerstsfeer uitzag en alle kinderen hebben genoten van het overheerlijke kerstdiner. Ook de O.R. is heel erg druk geweest met de organisatie hiervan en zij zorgden o.a. voor de glühwein en warme chocolademelk op het schoolplein. De glühwein is geschonken door  Mams Ruurlo (moeder van Roan Wilman gr. 4a en Mandy gr. 2a). Natuurlijk was de Kerstman weer aanwezig en enkele midwinterhoornblazers zorgden voor winterse geluiden. Ook onze leerling Senna Tragter met zijn vader deden hieraan mee.

Na de kerstviering hebben de leerkrachten de leden van de O.R., M.R. en de stagiaires bedankt voor hun inzet, onder het genot van een drankje en een hapje. Wij hebben toen ook afscheid genomen van de volgende O.R.-leden: mevrouw Wilma Verheijen-Bruijl, mevrouw Karin Dijkman en de heer Michiel Peters.

Meester Ap Wentink 40-jarig ambtsjubileum

Meester Ap Wentink was 21 december 2017 40 jaar in overheidsdienst. Namens het bestuur van Stichting OPONOA en het team zullen wij hem woensdagmiddag tijdens onze nascholing in het zonnetje zetten.

Kerst Zwartschool naar het volleybaltoernooi in Borculo

Juf Robin Usmany is vrijdagochtend 5 januari met 13 leerlingen en enkele ouders naar het volleybaltoernooi in Borculo geweest. Het team bestaande uit Fleur Bielleman, Kyra Eenink, Benthe Meulenveld en Fleur Schneider is vierde geworden. Het team groep 7/8 is in hun poule 6de geworden groep 7 is in hun poule 5de. Het was een geslaagde dag!

Nieuw verlichting in school

Naast het opwekken van eigen zonnestroom willen we ook bewuster omgaan met ons energieverbruik en stroom gaan besparen. Slim Opgewekt heeft in de Kerstvakantie daarom alle TL-lampen vervangen door zuinige ledlampen. En niet zomaar ledlampen… in onze leslokalen krijgen we de Educube, een heel nieuw lichtsysteem dat Slim Opgewekt speciaal voor scholen ontwikkelde. Met het Educube-systeem zet je met een mooie houten kubus het licht in zes verschillende standen die passen bij de lesactiviteiten. Zo is er bijvoorbeeld een stand waarbij je je goed kunt concentreren, een stand die fijn is als je creatief aan de slag gaat en een die past bij het gebruik van het digiboard.

De Educubes worden in februari geleverd.

Deze nieuwe voorzieningen zijn alleen aangebracht in de hoofdgebouwen.

Zie: www.slimopgewekt.nl/educube voor meer informatie.

Schoonmaakavond op donderdag 18 januari

De schoonmaakavond voor de groepen 1 t/m 8 is op donderdagavond 18 januari. Hierover ontvangt u nog nader bericht. Houdt u deze avond vast vrij in uw agenda? Wij verwachten van ieder gezin één ouder.

Bijscholing team

Woensdagmiddag 10 januari volgt het voltallige team de herhalingscursus van de Kanjertraining.

Op dinsdag 16 en donderdag 18 januari volgen we de e-cursus ‘filosoferen met kinderen’.

Maandag 29 januari volgen de leerkrachten van de groepen 1 t/m 4 de cursus ‘Meten en meetkunde’. Dit is een onderdeel van het rekenverbetertraject ‘Met Sprongen Vooruit’.

Aanmelding nieuwe leerlingen – Informatieavond – open huis

Dinsdagavond 6 februari is van 19.30 tot 20.30 uur een informatieavond voor ouders van kinderen die tussen de 2 en 4 jaar zijn. Wij houden op woensdagochtend 7 februari van 9.00 tot 11.30 uur een open ochtend. Zo kunnen belangstellenden de sfeer proeven op onze school. De gemeente Berkelland nodigt al deze ouders uit.

8 januari            M.R.-vergadering met College van Bestuur

10 januari            Hoofdluiscontrole